Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Ako nosiť tenisky k obleku a elegantnému štýlu?

2024-07-19

Športová obuv k obleku bola donedávna považovaná za faux pas. Tento kus oblečenia by sa mal nosiť iba s elegantnými topánkami. Časy sa menia a s nimi aj prístup k pravidlám dress code. V dnešnej dobe sú oveľa menej obmedzujúce, a tak môžete mať pri skladaní outfitu trochu viac voľnosti. Oblekové tenisky nielenže zaručia najvyššiu úroveň pohodlia, ale prelomia aj jeho tuhosť. Pomôžu vám vyjadriť svoj vlastný štýl výberom obuvi kompatibilnej s vašou módnou osobnosťou. Ako nosiť športovú obuv s elegantnými odevmi, aby ste vyzerali elegantne?

Obsah:

Tenisky s oblekom - je to dobrá kombinácia?

Ako nájsť rovnováhu v outfitoch s teniskami?

Ako zladiť tenisky s oblekom na rôzne udalosti?

Originálne kombinácie s teniskami v pánskom oblečení

Ako športová obuv oživí klasickú bundu?

 

Tenisky s oblekom - je to dobrá kombinácia?

Tenisky k obleku sú považované za perfektnú kombináciu. Profesionálna práca si často vyžaduje elegantné oblečenie. Sako a látkové nohavice zdôrazňujú profesionalitu, a preto tvoria základ biznis štýlu. V minulosti sa nosili s elegantnými šnurovacími topánkami, no dnes ich čoraz častejšie nahrádzajú tenisky. Sú výbornou alternatívou k nim. Mnoho mužov dochádza do práce na bicykli, aby sa vyhli dopravným zápcham a zostali fit. Používanie tohto dopravného prostriedku v elegantných topánkach je dosť problematické. Tenisky tento problém riešia. Ako nenahraditeľné sa ukazujú aj v profesiách, v ktorých je zamestnanec neustále v pohybe a navštevuje nových klientov. Zaručujú pohodlie za každých okolností.

Predstavuje športová obuv s oblekom estetickú kombináciu? Veľa závisí od toho, ako sú jednotlivé prvky spojené. Ak muž celkom nevie, čo si môže dovoliť, najlepšie je, ak zvolí tenisky v odtieni obleku. To vám poskytne harmonický outfit. Pri formálnych príležitostiach je dôležité nosiť hladkú športovú obuv bez akýchkoľvek ozdôb.

Páni majú radi kožené tenisky k obleku, pretože narúšajú jeho elegantný charakter. Styling sa stáva o niečo uvoľnenejším a nonšalantným. Stráca svoju tuhosť, a preto sa stáva pohodlnejším pri každodennom nosení.

Ako nájsť rovnováhu v outfitoch s teniskami?

Úspešný styling je založený na kvalitnom oblečení a doplnkoch. Odporúča sa bavlnený, ľanový alebo vlnený pánsky oblek. Vďaka prírodným materiálom je vzdušná a mimoriadne pohodlná na nosenie. Telo sa v nich neprehrieva a nepotí, čo vám umožňuje cítiť sa sebavedomo pri dôležitých obchodných stretnutiach. Dobre ušitý pánsky oblek perfektne sedí na postave. Bunda umožňuje voľný pohyb vo výške ramien a nohavice priliehajú na zvršok topánky. Oplatí sa dbať na to, aby bol set vyrobený z látok s vyššou gramážou, čo sa premieta do vyššej odolnosti proti pokrčeniu. Odporúča sa podšívka z viskózy, acetátu alebo medi, pretože zostáva priedušná a odolná.

Aj pánske tenisky by mali byť čo najkvalitnejšie. Odporúčame kožené športové topánky, ktoré boli vyrobené s citom a vydržia viac ako jednu sezónu. Ich spoľahlivosť je veľmi dôležitá vzhľadom na to, že často dopĺňajú obchodné štýly.

Pri nosení tenisiek k obleku sa oplatí zvoliť topánky so spodným zvrškom, na ktorých sedia nohavice látkových nohavíc. Odporúča sa, aby ponožky z topánok nevyčnievali. Najlepšie budú fungovať prítlačné pätky. Je ľahšie udržať rovnováhu v stylingu, keď je zachovaná konzistencia farieb. Odporúča sa, aby pánske tenisky a obleky boli v rovnakom odtieni. Tento trik vám umožní jednoducho vytvoriť elegantný outfit do kancelárie aj na rodinné oslavy.

Ako zladiť tenisky s oblekom na rôzne udalosti?

Pánsky oblek je prvok odevu, ktorý možno použiť za rôznych okolností. Muži ju nosia nielen na svadby či krstiny, ale aj do práce, na pracovné pohovory a preberanie priemyselných ocenení. Príležitostí je veľa, preto sa oplatí kúpiť niekoľko súprav prispôsobených konkrétnym ročným obdobiam. Ako si vybrať pánske tenisky k obleku?

Pánsky vlnený oblek zahreje telo v chladnejších dňoch a ochráni ho pred tepelnými stratami. Zároveň zostáva vzdušný a perfektne pôsobí na jar a v lete. Dýcha a umožňuje správnu termoreguláciu. Čierny alebo tmavomodrý vlnený oblek je pre svoje farby vhodný na jeseň a zimu. Skvele ho doplnia čierne pánske tenisky, ktoré sú spojené s klasickou eleganciou.

Biely ľanový oblek v horúcich dňoch príjemne schladí telo. Odporúča sa pre mužov, ktorí sa chcú cítiť pohodlne koncom jari a leta. Najlepšie vyzerá s béžovými alebo bielymi teniskami. Je potrebné zdôrazniť, že svetlé farby navyše odrážajú slnečné svetlo. Pri čistení a údržbe však predstavujú o niečo väčšie ťažkosti. Mali by ste si zaobstarať vhodné prípravky a doplnky, aby ste sa postarali o svoju svetlú pánsku športovú obuv.

Práca v kreatívnych profesiách a tých, ktoré súvisia s vývojom moderných technológií, umožňuje väčšiu voľnosť pri skladaní outfitov. Tu si stačí obliecť sako cez biele tričko a skombinovať ho s čiernymi džínsami a bielymi teniskami. Takáto kontrastná kombinácia patrí k športovej elegancii, ktorú dovoľuje čoraz viac firiem.

Béžový a svetlomodrý bavlnený oblek je dokonalým návrhom na večeru v elegantnej reštaurácii počas dovolenkového výletu. Vyjadruje triedu a vynikajúci zmysel pre štýl svojho majiteľa. Spomínané sety ladia s bielymi a béžovými teniskami.

Originálne kombinácie s teniskami v pánskom oblečení

Tenisky so sakom sú veľmi dobrou kombináciou, ktorá dobre funguje nielen počas obchodných stretnutí. Zostávajúce prvky outfitu už len trochu zmenšite, aby ste dosiahli dokonalý vzhľad na rande alebo na narodeniny vašich rodičov v elegantnej reštaurácii. Pod sako si môžete obliecť biele tričko, ktoré je alternatívou ku košeli. Čierne džínsy bez odrenín a iných ozdobných prvkov sú považované za dokonalú náhradu oblekových nohavíc. Poskytujú tiež väčšiu slobodu. Dôležité je, aby športová obuv vytvárala s ostatnými prvkami harmonický celok. Odporúča sa čierna bunda, čierne džínsy a čierne pánske tenisky. Iba tričko je v inej farbe, čo narúša monochromatickosť outfitu.

Tenisky s elegantnými nohavicami a košeľou sú kombináciou, ktorú často volia generálni riaditelia veľkých spoločností, ak v ten deň nemajú dôležité obchodné stretnutia. Ich oblečenie vyjadruje eleganciu a profesionalitu a na druhej strane vám umožní cítiť sa pri plnení povinností. Neobmedzuje pohyby, čo je ďalšia výhoda. Stačí si cez tento outfit prehodiť náhradné sako uložené v kancelárii, keď sa nečakane objaví kľúčový klient. Mnohí muži si cenia eleganciu, a preto si tenisky s elegantnými nohavicami a košeľou obúvajú každý deň, aj keď idú s partnerkou na večeru.

Tenisky s vestou, biela košeľa a látkové nohavice vytvárajú komplet hodný maklérov a biznismenov. Tento štýl je vhodný aj na väčšie rodinné oslavy ako sú sväté prijímanie, krstiny a dokonca aj svadby. Dnes sú pánske šnurovacie topánky čoraz častejšie nahrádzané čiernymi alebo bielymi teniskami. Zaručujú väčšiu voľnosť na tanečnom parkete a využijú sa každý deň, nielen pri špeciálnych príležitostiach.

Fanúšikovia ležérneho stylingu môžu skombinovať tenisky s džínsami a košeľou. Vyzerá to oveľa lepšie ako outfit s tričkom. Na druhej strane elegancia nie je taká strnulá a obmedzujúca. Získava vyrovnanejší charakter.

Ako športová obuv oživí klasickú bundu?

Pri kúpe pánskych kožených tenisiek veľa mužov premýšľa, či zvoliť klasické riešenie, alebo možno ísť do niečoho menej nápadného a osviežujúceho? Veľa závisí od štýlu človeka, príležitosti a životného štýlu. Zástupcovia profesií z IT branže sa ochotne vyjadrujú prostredníctvom oblečenia a ich prístup sa stretáva s pozitívnymi ohlasmi okolia. V ich prípade budú dobrým riešením farebné pánske tenisky s klasickým sakom a bielym tričkom.

Outfit vďaka nim získava módny šmrnc. Niektorí si vyberajú zelenú alebo červenú športovú obuv. Iní volia bielu alebo čiernu s farebným pásikom.

Biele a čierne tenisky oslovia milovníkov klasiky, ktorí si cenia harmóniu. V niektorých odvetviach sú nevyhnutnosťou, pretože svetlé farby sa v nich neodporúčajú.

Semišové športové topánky sú zvyčajne o niečo mäkšie ako topánky vyrobené z celozrnnej kože. Oba materiály sa dajú pomerne jednoducho udržiavať v čistote použitím vhodného príslušenstva a prípravkov.

pixel