Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Ako nosiť tenisky k šatám? 5 módnych štýlov

2024-01-11

Milujete ženské štýly, no neviete si predstaviť, že by ste ich nosili každý deň podpätku czy Lodičky? Vyberte si pohodlné a štýlové tenisky. Rovnako ako hviezdy ich môžete skombinovať nielen s ležérnym oblečením, ale aj s romantickými šatami a sexi sukňami. Povieme vám, ako na to!

Hodia sa tenisky k šatám??

Sú ľahké a mimoriadne pohodlné. Majú plochú gumenú podrážku, zaoblenú špičku a šnúrky. Ich nonšalantný štýl milujú ženy po celom svete. Plátenky a tenisky patrí medzi moje obľúbené štýly obuvi. Hoci boli navrhnuté s ohľadom na profesionálnych športovcov, dnes ich nosia takmer všetky ženy bez ohľadu na vek.

Katie Holmes, Emily Blunt, Reese Witherspoon, Kasia Tusk – filmové hviezdy a módne autority dokazujú, že tenisky môžu byť štýlovým doplnkom takmer každého oblečenia. Najviac retro pociťujete v štýloch pripomínajúcich módu 70. a 80. rokov? Nosíte radšej vzdušné a ženské šaty v boho štýle? Alebo ste fanúšikom športovej elegancie? Bez ohľadu na to, aké oblečenie dominuje vášmu šatníku, dbajte na to, aby jeho súčasťou boli aj klasické tenisky.k.

Tenisky, trend, ktorý nikdy nevyjde z módy!

Hoci v poslednej dobe dominovali topánky s charakteristickou gumenou podrážkou hlavne v posilňovniach, dnes ich nosia milovníci športu a smart casual štýlov. Tenisky sú trendom, ktorý milujú módni návrhári, hviezdy a obyvatelia najväčších svetových metropol. Ak ste doteraz svoje obľúbené tenisky nosili len k džínsom alebo šortkám, je čas to zmeniť!

Prečo sú šaty s teniskami trendom, ktorý je taký populárny? Je to kombinácia, ktorá je nielen pohodlná, ale aj štýlová. Tenisky budú prvkom, ktorý rozbije elegantný styling a dodá mu kúsok nonšalancie. Textilné ploché topánky s charakteristickou špičkou sú synonymom ľahkosti a donedávna aj rebélie proti normám a konvenciám. Hoci sú dnes tenisky vnímané trochu inak ako v ére amerických beatnikov, stále sú symbolom nezávislosti a slobody. Ide o ideálny návrh pre ženy, ktoré oceňujú ležérnosť a štýlový vzhľad.

Aký typ šiat sa hodí k teniskám?

Malé čierne šaty, bomber, košeľové šaty, tubusový top alebo možno peplum – budú tenisky hodí sa k akémukoľvek typu šiat? Ak si chcete vytvoriť módny outfit šiat + tenisky, musíte pamätať na to, že prijatie vášho oblečenia bude závisieť nielen od toho, čo si oblečiete, ale aj od toho, ako sa v ňom cítite. Môžete si obliecť šaty v empírovom štýle so svojimi obľúbenými teniskami a vyzerať ako milión dolárov na svadbe svojej najlepšej kamarátky (alebo aj vlastnej!). V rovnakej situácii sa môžete cítiť nepríjemne pri nosení veľmi vysokých podpätkov. Ak sú vašou špecialitou nonšalantné štýly, nič vám nebráni obuť si svoje obľúbené tenisky na rockový koncert aj oficiálnu rodinnú oslavu. Najdôležitejšie je, aby ste sa cítili ako sami sebou.

Chcete sa uistiť, že sa vyhnete módnym faux-pas? Najbezpečnejšou „spoločnosťou“ teniskám budú ležérne šaty, napríklad bavlnené šaty s vreckami a šnúrkou v páse alebo košeľové šaty s krátkym rukávom, ktoré vyzerajú ako požičané z partnerkinho šatníka. Tento štýl doplnia veľké slnečné okuliare a bejzbalová šiltovka. Toto je návrh pre ženy, ktoré majú uvoľnenosť v krvi!

Mini, midi alebo maxi šaty s teniskami?

Minišaty s teniskami – hit alebo miss? Je to dokonalý spôsob, ako vytvoriť sexi, no nie príliš provokatívny párty štýl. Ak si chcete opticky predĺžiť nohy, vyberte si model s nízkym zvrškom. Krátke šaty s teniskami sú návrhom pre ženy, ktoré majú rady voľné štýly.

Milujete ceruzkové šaty po kolená, pretože fantasticky zdôrazňujú vaše tvary, ale bojíte sa, že takýto styling v kombinácii s vysokým topánky budú vnímané ako príliš formálne? Dodajte svojmu vzhľadu voľnosť nosením červených vysokých tenisiek. Midi šaty s teniskami sú skvelou kombináciou.

Sú maxi šaty s teniskami dobrá kombinácia? Túto kombináciu odporúčame najmä ženám, ktoré majú dlhé nohy a vysokú výšku. Vďaka tomu pri plochých topánkach nebudú vyčnievať z radu iných nižších žien s vysokými opätkami. Dlhé šaty s teniskami sú ideálne na príležitosti vyžadujúce trochu viac elegancie, napríklad vernisáž maľovania alebo autorské stretnutie.

Elegantné spoločenské tenisky

Výrobcovia obuvi spĺňajú očakávania žien, ktoré hľadajú kompromis medzi eleganciou a nonšalantnosťou. Alternatívou ku klasickým teniskám s gumenou podrážkou sú nazúvacie tenisky z prírodnej kože. Toto je návrh pre ženy, ktoré denne vytvárajú smart casual styling. Elegantné bezšnurové tenisky s nízkym zvrškom budú vyzerať skvele ako k sukni s ceruzou, tak aj k zavinovacím šatám.

5 outfitov so šatami a teniskami

1. Tenisky k svadobným šatám

Ihličky sú sexi a opticky predĺžia nohy. Nie všetky ženy sa v nich však cítia rovnako pohodlne a príťažlivo. Ak by pre vás bolo tráviť veľa hodín na tanečnom parkete vo vysokých topánkach mučením, zvoľte ležérnosť a pohodlie. Tenisky k svadobným šatám sú trendom, ktorý je čoraz obľúbenejší. Ľahká športová obuv (nie nevyhnutne biela) môže byť alternatívou klasických vysokých opätkov, ktoré sa často v polovici svadby nahrádzajú pohodlnejšou obuvou, ktorá vám umožní hrať na parkete až do rána. Pamätajte, že tento styling má zmysel len vtedy, keď má nevesta aj ženích obuté tenisky. Aké svadobné šaty sa hodia k športovej obuvi? Ak sa na svadbu rozhodnete pre ľahkú extravaganciu ako tenisky, buďte dôsledná a zvoľte netradičný outfit. Tenisky budú perfektným doplnkom k vášmu svadobnému outfitu, ak plánujete pin-up svadbu.

2. Tenisky k narodeninovým šat

Chystáte sa osláviť ďalšie narodeniny? Alebo možno idete na párty pre niekoho blízkeho? Ak chcete, aby bol váš outfit elegantný aj pohodlný, obujte si tenisky. Ak sa párty koná doma, zvoľte ležérny model. Ak plánujete párty mimo domova, môžete si obliecť elegantné košeľové šaty alebo model s asymetrickým lemom.

3. Tenisky k šatám na koncert pod holým nebom

Festivalová sezóna je príležitosťou predstaviť svetu tie najzaujímavejšie výtvory. Vzhľad však nie je všetko! Pohodlie je dôležité aj pri hraní vonku. Preto medzi festivalovými štýlmi dominujú topánky s plochým opätkom, medzi ktoré patria: tenisky. Svoju obľúbenú športovú obuv môžete skombinovať s ľahkými šatami v štýle boho, čím dodáte romantickému štýlu ľahký nádych.

4. Tenisky k plesovým šatám

Jedným z najobľúbenejších plesových strihov sú princeznovské šaty, t. j. šaty s vypasovaným vrchným dielom a rozšíreným spodným dielom . V kombinácii s teniskami vyzerá ako styling... rebelskej princeznej, ktorá práve utiekla z paláca! Ak sa tak niekedy cítite, toto je pre vás ideálny štýl.

5. Tenisky ku kancelárskym šat

Aj keď vaša kancelária nemá prísny dress code, stojí za to pamätať na výber modelu s hlbokým výstrihom a zakryté ramená.. Do kancelárie dobre poslúžia košeľové šaty, zavinovacie šaty alebo ceruzkové šaty. Tenisky zase dodajú stylingu trochu ležérnosti.

Farby tenisiek v štýloch so šatami

  • Tisky v bielych šatách

Biele tenisky sú základom jarného a letného stylingu. Dokonale ladia nielen s pastelovými, ale aj o niečo výraznejšími farbami. Skombinovať ich môžete ako s klasickými malými čiernymi šatami, tak aj so vzdušnými zelenými šatami s drobnými bielymi kvietkami. Biele šaty a biele tenisky? Je to dokonalý vzhľad na pláž! Nezabudnite si priniesť slamený klobúk a slnečné okuliare.

  • Červené spoločenské tenisky

Červené tenisky vás odlíšia od davu! Výberom modelu v energickej farbe vytvoríte mnoho zaujímavých štýlov na rôzne príležitosti. Čo tak totálne červený look s trapézovými šatami do polovice stehien a vysokými teniskami? Ak máte pocit, že červená je vaša farba, tento model musíte mať vo svojom šatníku.

  • Ružové tenisky so šatami

Pastelová ružová a koralová sú najmódnejšie farby posledných sezón. Spájajú sa s dovolenkovým relaxom a bezstarostnosťou. Sú jemné a dievčenské. Ružové tenisky sa dokonale hodia k šatám v romantickom štýle. Čipky sú vítané! Ružové tenisky zladíte s béžovými alebo sivými šatami. Originálnym nápadom by bolo skombinovať koralové topánky so žltými alebo tmavozelenými šatami.

  • Čierne tenisky so šatami

Čierne tenisky sú nadčasovou klasikou. Máte radi jednofarebné štýly? Vytvorte totálny čierny vzhľad kombináciou čiernych tenisiek s vašimi obľúbenými „malými čiernymi šatami“. Čierna farba je zároveň jednou z najuniverzálnejších. Preto si čierne tenisky môžete obuť k šatám akejkoľvek farby. Toto je len jeden z mnohých argumentov, prečo sa oplatí ich mať vo svojom šatníku!

Prečítajte si tiež:

Odporúčané stránky

pixel