Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Pohodlné podpätky a vysoké podpätky. Sprievodca nákupom

2024-07-24

Pohodlné vysoké podpätky sú snom mnohých žien. Topánky na vysokom opätku sú povestné zlepšovaním proporcií postavy. Vynucujú si polohu tela, ktorá uvádza boky do zmyselného pohybu. Navyše, ak si na holé nohy obujeme obnažené vysoké podpätky, opticky ich predĺžime. Podobný efekt dosiahneme, ak ich farbu zladíme s odtieňom pančuchových nohavíc. Vysoké podpätky sú skvelé na zoštíhlenie postavy, no nie každá z nás sa v nich môže voľne pohybovať. Aké sú vlastnosti najpohodlnejších vysokých podpätkov?

Obsah:

  • Aké pohodlné vysoké podpätky by mali byť?
  • 5 vecí, na ktoré si dať pozor pri výbere vysokých podpätkov
  • Filippo hodnotenie vysokých podpätkov
  • Čo robiť s nepohodlnými vysokými opätkami?
  • Naše triky, vďaka ktorým budete na vysokých opätkoch pretancovať celú noc

Aké pohodlné vysoké podpätky by mali byť?

Dámske vysoké podpätky sú považované za topánky, ktoré zdôrazňujú zmyselnú, ženskú povahu. Odhaľujú nohy a opticky ich predlžujú. Nútia nás rytmicky pohybovať bokmi. Keď chceme vyzerať príťažlivo, vyberieme si šaty a zladíme ich s vysokými opätkami. Bohužiaľ, nie všetky vysoké podpätky sú pohodlné. Niektoré z nich si odierajú nohy. V iných je ťažké udržať rovnováhu a robiť kroky slobodne. Dá sa tomu predísť opatrným prístupom k ich kúpe. Ako nájsť veľmi pohodlné vysoké podpätky?

Dobrá veľkosť

Najpohodlnejšie vysoké podpätky sú tie, ktorých veľkosť zodpovedá anatomickej stavbe nášho chodidla. Topánky nemôžu byť príliš malé, pretože z nich budú bolieť nohy. Na druhej strane v príliš veľkých topánkach sa noha hýbe a chýba jej opora. To spôsobuje, že topánky padajú z nôh a spôsobujú bolestivé zranenia.

Primeraná šírka

Väčšinou si pri kúpe topánok dávame pozor len na dĺžku vložky. Týmto spôsobom robíme vážnu chybu, ktorá sa stáva nepríjemnou najmä pri nosení vysokých opätkov. Ak snívate o pohodlných vysokých podpätkoch, zohľadnite všetky dôležité parametre. Starostlivo si zmerajte chodidlá, určte ich šírku a hľadajte vhodnú obuv. Keď sú príliš voľné, naša noha sa posúva dopredu. Ak však zvolíme príliš nízku šírku, opätky nás drnú.

Stabilná päta

Najpohodlnejšie vysoké podpätky majú stabilný podpätok, ktorý sa nekýve, keď robíme kroky. Keď sa pri chôdzi chveje, necítime sa sebavedomo a pohodlne. Je tiež ľahké spadnúť a zraniť sa. Dôležitý je aj spôsob tvarovania obuvi. Správne umiestnené ťažisko spomínaným nepríjemnostiam predchádza

Bez odrenín

Pohodlné vysoké opätky nespôsobujú bolesť, pretože ich nosenie nespôsobuje odreniny a pľuzgiere. Topánky by ste si mali vyberať z mäkkého a pružného materiálu, ktorý sa pri pohybe prispôsobí nohe. Pred prvým výstupom je dobré si topánky na vysokom opätku trochu natiahnuť. Na tento účel môžeme použiť stromčeky na topánky.

5 vecí, na ktoré si dať pozor pri výbere vysokých podpätkov

Najpohodlnejšie topánky na vysokom opätku nás často sprevádzajú roky, najmä keď si vyberáme kvalitné produkty. Väčšinou ich nosíme na väčšie príležitosti, napr. svadby, fašiangové plesy, obchodné stretnutia a rande. Stojí za to vynaložiť maximálne úsilie, aby sme zabezpečili, že plne spĺňajú naše očakávania. Nižšie uvádzame 5 faktorov, ktoré treba brať do úvahy, pretože ovplyvňujú pohodlie nosenia vysokých opätkov.

Výška podpätku

Nie nadarmo sa topánky s nie príliš vysokým podpätkom považujú za najpohodlnejšie. Ak svoje dobrodružstvo s vyvýšenými topánkami ešte len začínate, vyberte si 3-centimetrové. Keď si na to zvyknete, môžete siahnuť po 5-centimetrovej alebo aj 7-centimetrovej. Ženy, ktoré sa cítia pohodlne vo vysokých opätkoch, volia dokonca 10 cm. Nezabúdajme, že topánky na vysokom opätku majú pozitívny vplyv na našu postavu, keď sa v nich vieme pohybovať s gráciou a sebavedomím.

Hrúbka päty

Sandále na vysokom podpätku sú oveľa pohodlnejšie ako ich náprotivky s tenkým vysokým podpätkom. Hrúbka je v tomto prípade veľmi dôležitá. Ovplyvňuje komfort používania. Tým, že máme na nohách hrubšie podpätky, je ľahšie udržiavať rovnováhu. Taktiež sa nemusíme báť, že by špendlík zapadol do medzery medzi dlažbou.

Platforma vpredu

Ak máte záujem o trochu vyššie sandále na vysokom opätku, zvoľte model s platformou vpredu. Toto riešenie vám umožňuje znížiť výšku a urobiť ju menej nápadnou. Klin v prednej časti sandálov navyše zaisťuje rovnomerné rozloženie telesnej hmotnosti. Hoci tieto topánky môžu vyzerať dosť ťažko, často sa ukáže, že sú ľahké na nosenie. Platforma a opätok sú vyrobené z moderných a funkčných materiálov.

Ťažisko

Najpohodlnejšie topánky na vysokom opätku sú tie, ktoré majú premyslené ťažisko. Mnohí z nás si neuvedomujú, že ťažkosti často vyplývajú zo zle tvarovanej obuvi, a nie z nedostatku vhodných zručností. Ak výrobca dobre navrhol topánky, môžeme v nich bez problémov chodiť pri zachovaní vzpriamenej postavy.

Protišmyková podrážka

Dámske vysoké podpätky, sandále na vysokom podpätku a blokové čižmy sú medzi ženami veľmi obľúbené. Každý z nás ich chce mať vo svojom šatníku. Vyberte si modely s protišmykovou podrážkou. Venujme pozornosť aj samotným fusakom. Ak sa na nej niektorý z prvkov v kontakte so zemou pošmykne, môžeme si vyvrtnúť členok alebo dokonca zlomiť nohu. Dbajme na svoju bezpečnosť a zdravie. Na zistenie akýchkoľvek ťažkostí sa oplatí vyskúšať topánky s vysokými podpätkami na dlaždiciach.

 

Filippo hodnotenie vysokých podpätkov

Hľadáte pohodlné vysoké podpätky do kancelárie alebo na párty? Náš rebríček vám pomôže pri rozhodovaní. Nižšie sme zozbierali topánky na vysokom podpätku, ktoré stoja za pozornosť. Sme presvedčení, že medzi nimi nájdete tie dokonalé.

Kožené lodičky Filippo

Majú perfektný 7-centimetrový opätok, ktorý povoľuje dress code firiem a vládnych inštitúcií. Nie je príliš vysoká, čo umožňuje voľnosť pohybu. Je vhodne profilovaný, vďaka čomu zaručuje stabilitu. Stredná hrúbka podpätku z neho robí ideálne riešenie. Kožené lodičky Filippo sa vyznačujú špicatou prednou časťou, ktorá opticky zoštíhľuje chodidlo. Prichádzajú v čiernej a béžovej, dvoch univerzálnych a nadčasových farbách.

Dvojfarebné lodičky Filippo

Máte radi doplnky, ktoré dodajú vášmu štýlu módny nádych? Všimnite si dvojfarebné lodičky Filippo. Vyznačujú sa prítomnosťou hrubších červených podpätkov. Vďaka nim odstránite zo svojich outfitov nudu. Sú vyrobené z prírodnej a pružnej kože, ktorá sa pri pohybe dokonale prispôsobí nohe. 

Kožené lodičky Filippo s otvoreným chrbtom

Tieto topánky majú elegantný dizajn a veľmi nízky opätok. Umožňujú vám robiť sebavedomé kroky. Hodia sa k šatám, cigaretovým nohaviciam a ceruzkovým sukniam. Ozdobná pracka vpredu im dodáva charakter. Otvorená zadná časť je nastaviteľná, takže si jej obvod môžete prispôsobiť individuálnemu tvaru chodidla. 

Kožené lodičky Filippo

Blok je jedným z najpohodlnejších podpätkov vďaka svojej pôsobivej hrúbke. Nepadá do otvorov kanalizačných šachiet a poskytuje väčšiu stabilitu pri pohybe. Tieto topánky majú klasický, jemne mandľový tvar, vďaka čomu vám budú slúžiť roky.

Lodičky Filippo z prírodného semišu

Ak máte veľmi citlivú pokožku, semiš je vhodným riešením. Priaznivo sa porovnáva z hľadiska mäkkosti. Pomáha predchádzať bolestivým odreninám a mozoľom. Tieto topánky sú dostupné v čiernej a béžovej farbe, takže doplnia väčšinu našich štýlov.

Čo robiť s nepohodlnými vysokými opätkami?

Ešte ste nenašli pohodlné vysoké opätky a na blížiacu sa párty chcete použiť tie, ktoré už máte v šatníku? Povieme vám, ako ich pohodlnejšie nosiť. Využite naše triky a postarajte sa o zdravie svojich nôh.

Sprej na zmäkčenie obuvi

Ak sú vaše vysoké opätky vyrobené z príliš tvrdého materiálu, z ktorého bolia nohy, použite zmäkčujúci sprej. Spomínaný prípravok zakladá svoje pôsobenie na látkach, ktoré neviditeľne naťahujú vlákna. Uistite sa, že výrobok zodpovedá typu materiálu, z ktorého sú vyrobené topánky. V opačnom prípade môže dôjsť k nenávratnému poškodeniu obuvi.

Stromy na topánky

Niekedy sú vysoké podpätky príliš tvrdé, ale ak sú vyrobené z prírodnej kože, môžeme ich natiahnuť tak, že do nich cez noc umiestnime stromčeky na topánky. Niektoré ženy sa ich snažia rozniesť po dome nosením hrubých ponožiek.

Ako si poradiť s šmykľavou podrážkou

Niekedy je ťažké udržať rovnováhu, keď sa podrážka šmýka na dlaždiciach, mokrej dlažbe a zľadovatenom povrchu. Dočasne môže pomôcť priloženie náplasti na zvýšenie trenia.

Naše triky, vďaka ktorým budete na vysokých opätkoch pretancovať celú noc

Nie sú vaše vysoké opätky práve najpohodlnejšie? Našťastie to môžete zmeniť! Nie vždy máme čas pokračovať v hľadaní svojho ideálu. Na pomoc prichádzajú osvedčené triky, vďaka ktorým pretancujete celú noc v nepohodlných topánkach.

Vložky do topánok

Vysoké podpätky vďaka svojmu dizajnu povzbudzujú chodidlo k pohybu smerom k prstom. Stáva sa to, keď sú príliš veľké. Predísť tomu môžeme tak, že do nich umiestnime špeciálne silikónové vložky do topánok.

Gélový vankúšik do topánok

Vysoké podpätky často spôsobujú nepohodlie, keď sú príliš vysoké. Zmenšiť vám ho pomôže gélový vankúšik do topánok. Stačí ho prilepiť tesne pod podhľad, aby ste kompenzovali výšku.  

Silikónové náplasti

Všimli ste si, že vysoké podpätky vám šúchajú prsty na nohách? Naneste silikónové náplasti na problematické miesto a zbavíte sa nepríjemných prejavov.

Odporúčané stránky

pixel