Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Športová obuv na zimu. Ako si vybrať ideálnu obuv na chladnejšie dni?

2023-12-11

Zima sa v Poľsku spája s chladom, snehom a zľadovatenými chodníkmi. Táto predstava nás núti kupovať topánky a snehule s ohľadom na ňu. Tieto zimné topánky majú poskytovať najvyššiu úroveň tepelného komfortu. Sú jediným riešením pre chladnejšie dni? Dámske čižmy sa určite oplatí pridať do šatníka, ale nie každý decembrový alebo januárový deň je taký studený. Synoptici poukazujú na nárast priemerných teplôt v dôsledku otepľovania klímy. V dôsledku toho môžu byť niektoré dni pomerne teplé. V posledných rokoch sa častejšie stretávame s dažďom ako so snehom. Sú zimné športové topánky dobrou voľbou?

Športová obuv na zimu. Pohodlie a funkčnosť v popredí

Mnohí z nás sa v zime spoliehajú na športovú obuv, pretože poskytuje najvyššiu úroveň pohodlia. Sú pohodlné a noha sa v nich neunaví. Pešo v nich prejdeme veľa kilometrov, pretože podporujú fyzickú aktivitu, ktorej by sme sa v zime nemali vzdávať. Pohyb na čerstvom vzduchu má priaznivý vplyv nielen na naše zdravie a kondíciu, ale aj na našu náladu. Keď napriek nepriaznivému počasiu chodíme, beháme a zdolávame vrcholy hôr, menej často bojujeme s depresiami. Obuv by sme mali vyberať nielen podľa poveternostných podmienok, ale aj podľa svojho životného štýlu. Fyzicky aktívni ľudia ocenia športovú obuv na zimu, ktorá sa v niekoľkých detailoch líši od tej na jar alebo leto. Ktorým prvkom sa oplatí venovať osobitnú pozornosť?

  1. Sneakersy Ako praktická obuv na zimu sú tenisky s hrubou podrážkou vhodným riešením. Platforma totiž poskytuje vrstvu tepelnej izolácie a prirodzene obmedzuje kontakt našej nohy so studenou zemou. Pri zemi je často mráz, aj keď z oblohy prší a teplomer ukazuje 8 stupňov plus. Pri nosení topánok s tenkou podrážkou môžeme ľahko prechladnúť. Neposkytujú totiž potrebný tepelný komfort.
  2. Protišmyková podrážka ako ochrana pred možným zranením tenisky na hrubých podrážkach sa zdá byť ideálnou voľbou, jeho štruktúra zohráva kľúčovú úlohu. Venujte pozornosť tomu, či je vyrobená z protišmykového materiálu, ktorý je zodpovedný za trenie pri kontakte chodidla so zemou. Obľúbená traktorová podrážka je pozoruhodnou voľbou na zimu.        
  3. Športová obuv na zimu s vyšším zvrškom Nie všetky športové topánky na zimu prejdú testom, preto stojí za to venovať pozornosť nielen hrúbke podrážky, ale aj výške zvršku. Niektoré tenisky a tenisky čiastočne prekrývajú členok, čím ho chránia pred mrazom, vetrom a zrážkami. Znižujú nepohodlie a vďaka svojej konštrukcii umožňujú voľnosť pohybu.      
  4. Obuv do chladného počasia so silným systémom šnurovania Pri výbere športovej obuvi na zimu sa uistite, že má silný systém šnurovania. Ten nielenže poskytne vašej nohe správnu oporu, ale zabráni aj potenciálne nebezpečným situáciám, ktoré by mohli viesť k vyvrtnutiu členka. Okrem toho šnúrky, ktoré sa sem-tam rozviažu, spôsobujú množstvo komplikácií. Je ťažké zohnúť sa, aby ste ich znovu zaviazali, keď máte na sebe niekoľko vrstiev oblečenia, ktoré obmedzujú pohyblivosť..

 

Tréneri na zimu. Sú správnou voľbou na zimnú sezónu?

Mnohí z nás uprednostňujú svoje pohodlie. Chceme, aby pohodlie išlo ruka v ruke s módnym dizajnom a aby sa obuv do chladného počasia hodila k rôznym štýlom. Niet divu, že Plátenky a tenisky Sú obľúbené už niekoľko sezón. Umožňujú vám vykročiť s istotou a vytvoriť outfit, ktorý sa hodí k aktuálnym trendom. Nosíme ich väčšinu roka. Mnohí z nás sa pýtajú, či sú tenisky na zimu dobrý nápad. Zvážte modely, ktoré sú určené na chladnejšiu časť roka.

  1. Tenisky na zimu s vyšším zvrškom Tenisky na zimu majú často vyšší zvršok a tesný strih sťažuje prenikanie snehu do topánok. Nielenže vyzerajú skvele v kombinácii s nohavicami alebo legínami, ale výborne sa hodia aj k šatám a sukniam. Možno ich kombinovať s mnohými kusmi oblečenia a vytvoriť tak módny look. Ženy všetkých vekových kategórií siahajú na zimu po dámskych teniskách, ktoré odčítajú roky.
  2. Izolované tenisky na zimu, ktoré chránia pred stratou tepla Správne polstrovanie znižuje tepelný diskomfort. Vyberte si zateplené tenisky na zimu, ktoré majú tepelnú izolačnú vrstvu. Pri ich kúpe je potrebné zvážiť niekoľko dôležitých vecí. Po prvé, veľkosť sa môže líšiť od štandardnej veľkosti, pretože polstrovanie zaberá vo vnútri topánok určitý priestor. Okrem toho sa tenisky na zimu zvyčajne nosia s hrubšími ponožkami a nepriehľadnými pančuchami. Oplatí sa prečítať si odporúčania výrobcu týkajúce sa výberu veľkosti.
  3. Zimné tenisky s pevnou podrážkou Klzký povrch zvyšuje riziko zranenia. Netreba veľa, aby ste cestou z práce stratili rovnováhu. Pri výbere tenisiek na zimu venujte pozornosť tomu, či majú pevnú podrážku. Kožená športová obuv by mala byť pred prvou vychádzkou impregnovaná a utesnená proti zatekaniu. Na tento účel sú k dispozícii špecializované prípravky. Semiš, zrnitá koža, semiš a ekosemiš si vyžadujú rôzne prípravky.

Dámska športová obuv na zimu. Na čo by ste mali pamätať?

Pri objednávaní dámskej športovej obuvi na zimu zohľadnite nielen vyššie uvedené technické aspekty, ale aj ich dizajn. Každý z nás má svoj jedinečný štýl, preto by mu mala zodpovedať aj naša obuv. Nižšie uvádzame niekoľko praktických rád, ktoré vám pomôžu dámska športová obuv sa stane silnou stránkou vášho štýlu.

  1. Farba obuvi pre chladnejšie dni. Ak nosíte šaty a sukne každý deň, venujte pozornosť preferovanej farbe pančúch. Ideálne sú dámske športové pančuchy na zimu v rovnakom odtieni. Potom vám nebudú prerezávať nohy a deliť ich na dve časti. Vaša silueta vyzerá priaznivejšie, pretože nie je zdeformovaná. Najjednoduchšie nájdete v obchode čierne pančuchy, takže čierne dámske športové tenisky sa zdá byť dôstojným návrhom.
  2. Povrchová úprava topánok, pretože to ovplyvňuje ich pohodlie. Vysoko citliví ľudia sa často sťažujú na nepríjemný tlak, čo znamená, že potrebujú veľmi mäkkú obuv. Ako dobré riešenie sa javia tenisky a tenisky na zimu vyrobené zo semišu. Správne ošetrené prežijú dážď, sneh aj blato. Oplatí sa prečítať si podrobné informácie o jej ošetrovaní.
  3. Ozdoby na teniskách a teniskách vo forme spôn alebo retiazok vyzerajú veľmi pôsobivo. Môžu vás však obmedzovať pri výbere oblečenia a doplnkov. Ak nosíte minimalistické outfity, dovoľte si na topánkach nejaké ozdoby. Ak však radšej experimentujete so šperkami či kabelkami, objednajte si na zimu minimalistickú dámsku športovú obuv.
  4. Štýl To je prvok, ktorý pri výbere zimnej obuvi nemožno ignorovať. Dámska športová obuv nie je jedna kategória. Niektoré vyzerajú o niečo elegantnejšie, iným sa hodia skôr ležérne štýly. Majte to na pamäti, najmä ak má vaša spoločnosť prísny dress code.

Mládežnícka zimná obuv. Praktické a štýlové riešenia pre tínedžerov

Teenageri si často nevedia predstaviť, že by nosili čižmy alebo členkové topánky. Na tento typ obuvi nie sú zvyknutí. Často si ich spájajú so štýlmi svojich rodičov a majú pocit, že budú iní ako ich rovesníci. V tomto veku si veľmi dávajú záležať na akceptovaní, preto je lepšie voliť na zimu mládežnícku športovú obuv. Zateplené tenisky alebo tenisky s hrubou podrážkou s protišmykovými vlastnosťami sa zdajú byť dobrým návrhom. Ich dizajn je v súlade so súčasnými trendmi a umožňuje tínedžerom udržiavať dobré vzťahy s rovesníkmi a zároveň obmedzuje tepelnú nepohodu.

 

Prečítajte si tiež:

Odporúčané stránky

pixel