Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Taška na šaty. Ktorý si vybrať?

2024-01-02

Keď ideme na Silvestra, fašiangový ples, Štedrý večer, firemnú akciu alebo stretnutie s klientkou, rozmýšľame, ktorá taška k šatám bude tá najlepšia. Chceme vytvoriť módny a koherentný styling a ukázať, že sledujeme najnovšie trendy. Pri skladaní outfitu by ste mali brať ohľad na praktické hľadisko. Kabelku používame na odkladanie rôznych vecí vrátane kozmetiky, smartfónu, peňaženky, kľúčov, kefy na vlasy či zrkadla. Niektorí nosíme tablet, na ktorom klientom ukazujeme audiovizuálne materiály. Prezradíme vám, čo treba zvážiť pri výbere kabeliek k šatám.

Obsah:

Ako zladiť tašku k farbe šiat? Odhaľujeme mýty!

  1. Je akceptované, že kabelka a topánky sú doplnky, ktoré by mali byť v rovnakej farbe, čím vytvárajú kompozičný zvýraznenie. Toto pravidlo však nemusíme dodržiavať. Červené topánky sa hodia ku kobaltovo modrej kabelke a čiernym bodycon šatám, pretože pochádzajú z rovnakej farebnej palety.

  2. Ďalším mýtom, ktorým sa riadime pri výbere kabeliek k šatám, je presvedčenie, že ak si zvolíme čierne lodičky, tmavomodrá taška neprichádza do úvahy. Medzitým tmavšie aj neutrálne farby dokonale spolupracujú.

  3. Taška k šatám by mala byť v rovnakej farbe ako outfit. Ak nosíme košeľové šaty s viacfarebnými vzormi, je dobré, ak farba messenger bag ladí s niektorou z farieb. Zavedenie ďalšieho by spôsobilo chaos. Ak sú však šaty jednofarebné, napríklad červené, dbajte na to, aby k nim ladila aj farba tašky. Vybrať si môžeme námornícku modrú, čiernu, sivú alebo kobaltovú.

  4. Aká taška sa hodí k zeleným šatám? Keď si položíme túto otázku, často automaticky vylúčime červenú. Veríme, že karmín či rumelka sa stretávajú so zelenou. Nič nemôže byť ďalej od pravdy, dá sa s tým krásne pracovať. Ak sme v zime alebo na jar, nebojte sa tohto typu spojení.

  5. Ďalším mýtom, ktorému mnohí z nás veria, je, že kabelka musí zodpovedať nášmu typu krásy. Špecialisti na analýzu farieb tvrdia, že toto pravidlo je neopodstatnené. Spomínaný prírastok sa vyskytuje smerom od tváre. Doplnky pomáhajú predstaviť obľúbené farby, ktoré nám nevyhovujú. Zima si môže dovoliť napríklad hnedé topánky a čokoládovú kabelku.

  6. Nekombinujte farby s rôznymi teplotami. Ak máte fialové šaty a páči sa vám horčicová messenger bag, nič vám nebráni v ich kombinácii. Obe farby sú na farebnom koliesku oproti sebe, takže spolu krásne kontrastujú.

  7. Čierna kabelka sa hodí ku všetkému. Nie, pretože niekedy vytvára príliš veľký kontrast s bielymi alebo pastelovými šatami. Ťaží ju to a berie jej ľahkosť.

5 kabeliek na bežné šaty

Akú tašku nosiť k neformálnym šatám? Túto otázku si kladie veľa žien v online skupinách, keď plánujú doplniť svoj šatník. Nižšie uvádzame niekoľko inšpirácií, ktoré môžete využiť pri nakupovaní alebo skladaní outfitu.

  1. Nákupná taška ku košeľovým šatám
    Nákupná taška je dokonalým doplnkom ku košeľovým šatám, pretože oba prvky majú ležérny charakter. Košeľové šaty sú pohodlné, praktické a ideálne na prácu v kancelárii. Do nákupnej tašky sa zase vďaka svojej kapacite zmestí aj malý notebook alebo tablet.

  2. Taška cez pás k mikinovým šatám
    Taška cez pás sa hodí k mikinovým šatám. Ak ste aktívna žena, ktorá sa väčšinu dňa hýbe a chodí na prechádzky s deťmi, potrebujete mať voľné ruky. Fanny pack je najčastejšie pripevnený k pásu, ktorý nahrádza opasok. Perfektne sa hodí k mikinovým šatám, ktoré zaručujú voľnosť pohybu.

  3. Skater dress messenger bag
    Môžete kombinovať messenger tašky s skater šatami. Spomínané outfity majú dievčenský a nezáväzný charakter. Jednoduché doplnky ich skvele dopĺňajú.

  4. Pletené bodycon šaty a trup
    Ak plánujete stretnutie s priateľmi, oblečte si bodycon šaty a vyberte si nápadný kufor. Váš look vďaka tejto taške získa kúsok elegancie.

  5. Vrecúško a taška cez rameno
    Taška cez rameno typ vreca sa hodí k šatám babydoll . Oba prvky sa vyznačujú nonšalantnosťou, ktorá ide ruka v ruke s komfortom.

Ako si vybrať kabelku pre elegantný štýl?

Mnoho žien sa pýta, ktorá kabelka bude najlepšia k večerným šatám. Oplatí sa bližšie pozrieť na samotný outfit, jeho farbu, vzor a strih. Najprv sa rozhodnite, aké topánky a šperky chcete nosiť. Ak sa chystáte na klasické malé čierne šaty, čierne vysoké podpätky a minimalistické strieborné náušnice, strieborná krabička sa zdá byť dobrým riešením. Spomínaná kabelka dodáva lesk a zdôrazňuje rafinovanú eleganciu.

Elegantná kabelka sa najlepšie hodí k spoločenským šatám, pretože s nimi vytvára harmonický celok. Ak je outfit fialový, skvele ho doplní smaragdová kabelka.

Malá kabelka sa zdá byť najlepším riešením, keď idete do väčšieho gala. Mala by pojať najdôležitejšie veci, teda kľúče, telefón a peňaženku. Môžeme ho nosiť na ramene. Skvele fungujú malé vrecúška posiate kamienkami a inými ozdobami, ktoré zdôrazňujú slávnosť obradu.

Ak sa chystáte na pracovné stretnutie, dobrým riešením bude priestranný čierny kufor, do ktorého zmestíte to najnutnejšie. Uistite sa, že sa dá tablet jednoducho vložiť a vybrať.

Najlepšia kabelka na svadbu

Aká kabelka bude najlepšia k svadobným šatám? V prvom rade si odpovedzte na otázku, či si ho idete zavesiť cez rameno alebo držať v ruke.

Na tomto mieste by sme chceli zdôrazniť, že hoci malá taška zvyčajne funguje, jej veľkosť by mala byť priamo úmerná našej postave. Ak sme drobné ženy, malá bude dobrou voľbou. Ak máte zakrivenejšie tvary, zvoľte väčšiu tašku. Stylisti zdôrazňujú, že kontrast medzi našou postavou a týmto doplnkom pôsobí v náš neprospech.

Vrecková taška sa zdá byť dobrým riešením, ale jej veľkosť by sa mala prispôsobiť vašej postave. Skontrolujte, či má odnímateľný popruh. Niekedy je lepšie zavesiť si ho cez rameno, pretože je to pohodlnejšie. Strieborná kabelka sa hodí k šatám v chladnom tóne a zlatá kabelka sa hodí k teplému outfitu.

Na svadbu bude ako stvorená krabička posiata kubickými zirkónmi, ktorú je možné zavesiť cez rameno vďaka retiazke. Uistite sa, že sa vám do nej zmestia všetky potrebné veci.

Ako vybrať kabelku k šatám? Zhrnutie

Aby som to zhrnul, pri výbere kabeliek k šatám by ste mali venovať pozornosť niekoľkým problémom. Zohľadnite okolnosti, farbu outfitu a ostatné doplnky. Taška by navyše mala byť priamo úmerná vašej postave. Drobným ženám vyhovujú malé messenger tašky a kabelky, zatiaľ čo ženy plnších tvarov uprednostňujú väčšie nákupné tašky, kufre a tašky.

Tašky majú rôzne povrchové úpravy. Niektoré sú vyrobené z hladkej lícovej kože, iné z ušľachtilého semišu, existujú aj lakované alebo s ozdobným razením. Berte do úvahy svoj vkus, aby taška čo najlepšie odrážala vašu osobnosť. Ak sa cítite dobre v embosovaní, ktoré imituje kožu aligátora či hada, nevzdávajte to ani pri väčších akciách. Ak však chcete niečo klasické, vyberte si semiš alebo hladkú lícovú kožu v neutrálnej farbe, ktorá sa hodí k väčšine oblečenia vo vašom šatníku.

Pamätajte, že tašku je možné zladiť k šatám na základe podobnosti, neutrálnosti alebo kontrastu. Tento doplnok je ďaleko od tváre, takže nemusí pochádzať z vašej farebnej palety.

 

Prečítajte si tiež:

pixel