Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvorenie nového nákupného zoznamu

Trendy jesenno-zimnej sezóny 23/24. Aké farby budú módne?

2023-12-22

Móda jeseň-zima 2023 ponúka neštandardné a prekvapivé riešenia. Prehliadkové móla svetových návrhárov predvádzali klasiku s moderným nádychom. Dominujú geometrické strihy, jedinečné závesy a asymetrické strihy. Farby na nadchádzajúcu sezónu intrigujú a inšpirujú. Módne domy prevzali klasické šatníkové prvky a mierne ich osviežili, čím zaviedli štýlový nádych. Aké trendy jeseň-zima 2023 čoskoro ovládnu ulice európskych miest? Skontrolujte, či obsahujú riešenia prispôsobené vašim potrebám!

Najnovšie trendy jeseň-zima 2023/2024 – čo si pre nás móda pripravila?

Trendy jeseň-zima 2023 sú súborom nekonvenčných riešení, ktoré vás povzbudia opustiť zónu pohodlia a zabaviť sa módou. Oplatí sa pozrieť na to, čo dizajnéri pripravili, aby si pre seba vedome vybrali tie najlepšie strihy a farby. Váš outfit vám umožňuje vyjadriť vašu osobnosť, takže by ste to nemali nechať na náhodu.

Horúce trendy jeseň-zima 2023

  1. Krataty pre ženy – tento doplnok sa spája s pánskym šatníkom a oficiálnymi stretnutiami. Koncom 19. storočia ich nosili niektorí francúzski spisovatelia, ktorí sa búrili proti nerovnakému zaobchádzaniu so ženami. V 80. rokoch ich uprednostňovali milovníci rocku a punku. V súčasnosti kravaty nosia napr. Victoria de Angelis, gitaristka talianskej skupiny Maneskin. Jeseň-zima 2023 je obdobím, kedy sa kombinujú s elegantnými saténovými košeľami a kvetovanými šatami.
  2. Mašlička pri krku- spomínaný trend sa objavuje v rôznych prvkoch dámskeho šatníka. Na prehliadkových mólach zdobil svetre, blúzky a šaty. Niektorí dizajnéri skombinovali košeľu s mašľou s vypasovaným sakom a sukňou.
  3. Celkový kockovaný vzhľad – niektoré výtlačky nestarnú a odolávajú plynutiu času. Menia sa len ich detaily. Červený a čierny šek je považovaný za kvintesenciu klasiky. Túto sezónu ustupuje malinovej, fľaškovozelenej a modrej. Dizajnéri vyzývajú ženy, aby nosili kockované obleky a šaty. Nebojte sa experimentovať so vzorovanými odevmi, aj keď je spodná časť mierne odlišná od vrchnej.
  4. Čierna čipka – je mimoriadne zmyselná a zdôrazňuje ženský rozmer stylingu. Doteraz zdobila šaty a blúzky. Trendy jeseň-zima 2023 zahŕňajú aj bundy, šortky a nohavice zdobené týmto krásnym materiálom.
  5. Obleky- sú alternatívou k dámskemu obleku, ktorý roky kraľoval, pretože bol považovaný za modernejší. Túto jeseň a zimu módne domy nabádajú ženy k návratu ku koreňom. Ponúkajú im vypasované saká predávané so sukňami z rovnakého materiálu.
  6. Oblečenie na jedno rameno – hoci sa zdajú byť lepším variantom na leto ako na zimu, nedá sa im uprieť čaro. Asymetria sa objavuje v hrubých svetroch, pletených šatách a saténových blúzkach. Zaujme a vnáša prvok inovácie do stylingu. Za zmienku stojí, že asymetria síce odhaľuje ramená, no zároveň ich zoštíhľuje. Opticky prerezáva "telo", dodáva outfitu ľahkosť.
  7. Blazer so šortkami – bermudy sú trendom, ktorý sa zvyčajne objavuje v jarných kolekciách. Tvorcovia radi lámu vzory a plávajú proti prúdu. Výsledkom sú súpravy pozostávajúce z búnd a šortiek, plánované na tohtoročnú jeseň. Stačí si obliecť vhodné pančuchy, aby vám neprechladli nohy.
  8. Červené šaty – táto živá farba sa každoročne objavuje v kolekciách jeseň-zima. Správne zvolený odtieň doplní vašu krásu a oživí vašu tvár bez prístupu teplých slnečných lúčov. Problémy s ovládaním môže mať len leto, veľmi svetlá jar a najharmonickejšia jeseň.
  9. Bundy z ekokože – hoci sa tento prvok oblečenia objavil už v minuloročných kolekciách, v detailoch sa líši. Na jeseň a v zime 2023 silne definované ramená preberajú vedenie. Kožené bundy majú všité vankúšiky, ktoré upútajú pohľad. Zároveň kladú dôraz na silu a profesionalitu.
  10. Oblečenie z ekokože v neobvyklých farbách – väčšinou dominovali čierne nohavice a sukne. Tohtoročná jeseň a zima patrí čokoládovo hnedej, kobaltovej a špinavo červenej. Dizajnéri povzbudzujú ľudí, aby opustili vychodenú cestu.
  11. Šaty s korzetom geometrického strihu - dokonale vytvarujú postavu a urobia z každej ženy zmyselné presýpacie hodiny. Vytvárajú výraznú líniu pásu a rozšírený spodok pomáha skryť širšie aj užšie boky.
  12. Plochá sukňa s nášivkami – tento trend osloví milovníčky módy 50. rokov 20. storočia. Vyznačuje sa použitím ozdobných nášiviek, medzi ktoré patria: zamatové kvety.
  13. Perie– odkazujú na 20. roky 20. storočia a časy, keď vládli kabarety. Objavujú sa nielen na spoločenských šatách, ale aj na nohaviciach, sakách, šortkách a košeliach. Tento trend si zamilujú ženy, ktoré rady vyčnievajú z davu.
  14. Bodky – na oblečení sa objavujú väčšie aj menšie. Nejedná sa o vzor vzniknutý bežným farbením látok, ale o priloženú aplikáciu.

Farby-jeseň-zima 2023/24 – farebná paleta, ktorá ovládne ulice

Mohlo by sa zdať, že hnedá a béžová sú najmódnejšie farby na jeseň-zimu 2023. Medzitým sa dizajnéri opäť zamerali na prvok prekvapenia. Už niekoľko sezón zavádzajú farby, ktoré geneticky nesúvisia s daným ročným obdobím. Otreba pripomenúť, že tohtoročná jar patrila béžovej a hnedej. Pastely zažijú veľký návrat na jeseň a v zime. Candy ružová, pistáciová a bielená modrá sú odtiene, ktoré dominovali módnym prehliadkam. Okrem toho medzi farby jeseň-zima 2023 patria: červená; kontrastné kombinácie bielej a čiernej; ecru. Béžová a hnedá stále nevychádzajú z trendu, no nosia sa v podobe geometrických strihov, ktoré pútajú pozornosť už z diaľky. Asymetria, polkruhy a jasné strihy dominovali tohtoročným jesenným a zimným kolekciám.

Aj keď trendy jeseň-zima 2023 niekedy zahŕňajú extravaganciu, vide minisukne nosené cez nohavice, každá žena si môže vybrať niečo pre seba. Netreba sa slepo riadiť módou a meniť obsah šatníka každú sezónu. Je pekné mať nejaké oblečenie a doplnky, ktoré zostávajú aktuálne, ale je lepšie si vedome vybrať, čo je najlepšie.

Trendy sú len signálom, ktorý sa dá použiť pri skladaní štýlov, no nemusíte sa nimi riadiť. Oplatí sa spoľahnúť na svoj vnútorný hlas a zostať verný sám sebe.

Pri nákupe módneho oblečenia a doplnkov by ste mali zvážiť:

  • postava – niektoré ženy sa rady hrajú s módou a prijímajú samy seba v akejkoľvek verzii. Mnohé ženy sa však pri odhaľovaní určitých častí tela necítia úplne pohodlne. Napríklad kužeľ má tendenciu vyhýbať sa bundám s výrazne definovanými ramenami a šatám s vankúšmi. Tento typ oblečenia dokonale vyváži proporcie postavy v tvare hrušky. Kravata, najhorúcejší trend tejto sezóny, vytvára zvislé línie, ktoré zoštíhľujú hornú časť tela;
  • beauty type – pastely sú túto jeseň v popredí, no nie sú také univerzálne, ako sa zdá. Tlmené typy krásy v nich vyzerajú najkrajšie – leto a jeseň. Jar a zima, naopak, majú radi červenú;
  • životný štýl – ženy, ktoré pracujú v kancelárii s dress code, sa pravdepodobne vzdajú extravagantných návrhov. Prípadne ich využijú na styling vo voľnom čase. Mladé mamičky uprednostňujú voľnosť, ktorú im korzet či pierkové šaty nedokážu poskytnúť. Influenceri a majitelia firiem, ktorí sa zúčastňujú veľkých galavečerov, si môžu dovoliť veľkolepé červené outfity s asymetrickým strihom;
  • komfort – nie všetko, čo je v móde, sa ukáže ako pohodlné. Niektoré z nás sa cítia dusené vo vysokých výstrihoch, a tak sa im zrejme nebudú páčiť nápadné kravaty. Nadýchané svetre s mašľou môžu byť príliš škrabavé pre ženy s vysokou citlivosťou na zmyslové spracovanie;
  • svoj vlastný štýl – oplatí sa zostať sám sebou bez ohľadu na trendy, ktoré sa menia ako v kaleidoskope. Elegantné ženy si možno prídu na svoje v totálnom denimovom looku, ktorý je na prehliadkových mólach pomerne populárny. Na druhej strane milovníčky športovej slobody sa v korzetových šatách nevidia.

Teplé farby, ktoré dodajú zimným outfitom charakter

K farbám jesene-zimy 2023 patria pastely, červené a čiernobiele kombinácie, ktoré majú ďaleko od teplých farieb. Našťastie ich dizajnéri úplne neopustili. Jarné a jesenné typy krásy môžu nájsť vhodné oblečenie a doplnky, ktoré zvýraznia ich prirodzenú krásu.

Nasledovné si zaslúžia osobitnú pozornosť:

  • béžové kabáty;
  • ťavie vlnené nohavice;
  • čokoládovohnedé svetre;
  • obleky a dámske obleky v piesočnatej béžovej farbe;
  • ecru pletené šaty;
  • hnedé bundy z ekokože;
  • béžové členkové topánky;
  • topánky v odtieňoch tmavej čokolády.

Každý zo spomínaných prvkov dodá jesenno-zimným outfitom charakter. Ženy, ktoré sa necítia dobre v teplých farbách, môžu zvoliť malinovočervenú, kobaltovú či čiernobielu kombináciu. Vyzerá sa ako dobré riešenie aj nákup béžových a hnedých doplnkov, ktoré sú od tváre vzdialené, takže neovplyvňujú vnímanie krásy.

Oblečenie je len jedným z prvkov, ktoré vytvárajú štýl. Stane sa kompletným, keď si vyberiete správne topánky, kabelku, šperky, čiapku, šál a rukavice. Okrem toho hrá dôležitú úlohu make-up, účes, manikúra a parfum. Aké jesenné a zimné topánky sa hodia k odvážnym kolekciám navrhnutých svetoznámymi vizionármi?

Najmódnejšie dámska jesenná obuv zahŕňa:

  • béžové kožené tenisky, ktoré sa hodia okrem iného pre celkový denimový vzhľad. Môžu byť tiež použité na ozdobenie elegantných dámskych oblekov;
  • čierne čižmy na platforme sa hodia k malinovým kockovaným sukniam a čiernym pančuchám;
  • čierne kožené lodičky skvele doplnia oblek;
  • kožené topánky s hrubými podpätkami rozbíjajú ľahkosť saténových šiat;
  • členkové čižmy na vysokom opätku sa hodia k červeným pleteným šatám.

Dámske zimné topánky, ktoré vám dodajú štýl, zahŕňajú:

  • čierne robotníčky – sú skvelým základom pre celkový kockovaný vzhľad a saténové šaty;
  • čierne členkové čižmy na vysokom opätku- majú univerzálny charakter a hodia sa k väčšine módnych trendov, s výnimkou efektných šiat s korzetom;
  • čierni mušketieri;
  • hnedé jazdecké čižmy.

Odporúčané stránky

pixel